Hírek a Művészház világából

farsangi álarcok
08 2017. dec.

Farsangi álarcok egyszerűen

A farsangi álarcok készítése nem bonyolult, csupán egy kis fantázia kell hozzá és néhány egyszerű eszköz. Természetesen az álarc, akkor a legjobb, ha úgy álcáz minket, hogy még ismerőseink is nehezen tudják megmondani, ki rejtőzik az álarc mögött.

farsangi álarcok

A farsangi álarcok hagyománya

A szilveszteri bulik után nem kell sokat várni a következő nagy mulatságra, ugyanis vízkeresztkor kezdődik a farsangi mulatságok ideje.

A farsanghoz számtalan hagyomány kapcsolódik. Ünnepeljük, hogy lassan vége a télnek és hamarosan minden új életre kel. Régen a farsangi ünnep a népi hagyományok szerint a párválasztásról is szólt.

Ezek mellett ez az időszak a szabályok felrúgása, a féktelen mulatozások ideje is volt. A farsangi álarcok viselése is erre vezethető vissza, hiszen maszkok mögé bújva mindenki féktelenül mulatozhatott.

farsangi álarcok

A farsangi álarcok viselésének másik célja, hogy a gonosz, illetve a tél elűzése. A mohácsi busójárás maszkos alakjai is a hideget, a telet, és a rossz szellemeket űzik el.

Farsangi álarcok Velencében

A jól ismert velencei karnevál színpompás, mesterien elkészített maszkjait arra használták, hogy elrejtsék vele viselőjük társadalmi rangját és kilétét. Így volt ez például a csodás szerelmi történetben, a Rómeó és Júliában is.

farsangi álarcok

Farsangi álarcok egyszerűen

Egyszerű álarcok készítéséhez legjobb, ha egy keményebb kartont választunk. A kartont hajtsd félbe és rajzold meg az egyik felére a mintát. Ezután kivághatod, majd kedvedre díszítheted az álarcot festékkel vagy bármilyen otthon megtalálható rajzolásra alkalmas eszközzel. Sőt, ha csillogó maszkot szeretnél, akkor használj dekor boltban kapható csillámló porokat. A maszkot ragasztóval kend be, az általad elképzelt mintának megfelelően, szórd rá a csillámot bőven, a felesleg majd úgyis leesik róla.

Ami mindenképp kell a az álarc készítéshez:

  • keményebb karton,
  • ceruza,
  • olló,
  • sniccer,
  • radír,
  • gumi vagy elegánsabb selyem szalag – amivel a maszkot majd az arcodra erősítheted

Nézd meg milyen egyszerű elkészíteni! >>

Csillogó maszkok készítése! >>

A maszkokat, akár szuper mintájú csomagolópapírral is befedheted! >>

Szeretnéd a maszkok körvonalát biztos kézzel megrajzolni? Szeretnél még fantáziadúsabb vonalakat alkotni? Szeretnél még kreatívabb lenni?

Végezd el Jobb agyféltekés tanfolyamunkat és mindez valóra válik!

jobb agyféltekés rajztanfolyam

Jelentkezz, MOST! >> 

 

AJÁNDÉK!

Most 13 részes oktató sorozatunk keretein belül sok tudást szerezhetsz a színek világáról

Üzenj nekünk!

Ha szeretnél velünk kapcsolatba lépni, kérjük töltsd ki a lent található űrlapot és amint tudunk, válaszolni fogunk!
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.