Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat

Tartalom

Preambulum.. 2

  1. Weboldal használatával kapcsolatban keletkező személyes adatok. 3
  2. Jelentkezéssel összefüggő (a tanfolyam teljesítéséhez szükséges) adatkezelés. 3
  3. Kapcsolatfelvételhez megadott adatok. 8

III.        Számlázással összefüggő adatkezelés. 11

  1. Honlap-látogatottsági adatok kezelése. 14
  2. Kiskorúak adatkezelése. 15
  3. Jogorvoslat 15
  4. Adatvédelmi tájékoztató módosítása. 16

 

 Preambulum

A jelen adatkezelési tájékoztató (a továbbiakban: Tájékoztató vagy adatkezelési tájékoztató) célja, hogy tájékoztatást adjon a Művészkapu Korlátolt Felelősségű Társaság (Székhely: Székhely: 1106 Budapest, Hatház utca 9. 3. em. 308.a,, cégjegyzékszám: 01 09 207047), a továbbiakban: Társaság vagy Szolgáltató) által követett és alkalmazott adatkezelési gyakorlatról. Társaságunk tiszteletben tartja a www.muveszhaz.com weboldalt (a továbbiakban: Weboldal) bármely módon igénybe vevő természetes személyek (jelentkezők, érdeklődők, álláskeresők, munkavállalók, stb., a továbbiakban együttesen: Felhasználó(k)) magánszféráját, és jelen Tájékoztatóban foglaltakat magára nézve kötelezőnek ismeri el, a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, amely az adatok biztonságát szolgálja.

A jelen Tájékoztató elfogadásával és/vagy kivételes esetenként ráutaló magatartással (az info@muveszhaz.com e-mail címre saját levelezőrendszerből történő jelentkezés esetén) a Felhasználó önként hozzájárul ahhoz, hogy valamely Szolgáltatás igénybevételekor a Társaság a személyes adatait kezelje a jelen Tájékoztatóban foglaltak szerint, és ezt fenntartás nélkül elfogadja. A Szolgáltatás(ok) igénybevétele során a Felhasználó egyidejűleg adatot is szolgáltat. A Felhasználó a Weboldal látogatásakor megadott hozzájárulásá(i)val, illetve a Szolgáltatás(ok), azok egy része igénybevételével, használatának kezdeményezésével, egyetért azzal, elfogadja és hozzájárul, hogy adatot szolgáltasson a Társaság számára, és tudomásul veszi (azt elfogadja és ahhoz hozzájárul), hogy a Weboldal egyes Szolgáltatások igénybevételéhez  – közvetlen kapcsolatfelvétel, hírlevélre feliratkozás – szükséges bizonyos személyes adat(ok) önkéntes szolgáltatása. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Szolgáltatás igénybevétele ezen adatkezeléshez való hozzájárulását megerősíti.

A könnyebb érthetőség és a teljeskörű tájékoztatás érdekében az Adatvédelmi tájékoztató két szöveges változatot tartalmaz: egy teljes szöveges változatot, és egy egyszerűsített, összefoglaló változatot.

A Tájékoztatóban aláhúzással jelöltük, ahol az Info tv. 6.§ (5) bekezdésének alkalmazása előfordulhat

Kérjük, ha bármilyen kérdése van, lépjen kapcsolatba velünk az info@muveszhaz.com e-mail címen keresztül.

Teljes szöveg                                          Rövidített változat

A weboldalt üzemeltető Társaság, mint adatkezelő kötelezettséget vállal arra, hogy bármely, a weboldal használata során tudomására jutott személyes adatot az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info tv.) valamint az Európai Parlament és a Tanács 95/46/EK irányelv – 2018.05.25. napjától az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete – rendelkezései szerint kezel.

 

Az adatkezelés során a Társaság teljesíti az alkalmazandó adatvédelmi jogszabályokat.
 

Az adatkezelő adatai, elérhetőségei

Az adatkezelő adatai
Név: Művészkapu Korlátolt Felelősségű Társaság

cégjegyzékszám: 01 09 207047

Művészkapu Korlátolt Felelősségű Társaság.
Székhely: 1106 Budapest, Hatház utca 9. 3. em. 308.a

Adószám: 25300479-2-42

cégjegyzékszám: 01 09 207047
E-mail cím: info@muveszhaz.com.

Telefon:  +36 70 637 1407

Székhely: Székhely: 1106 Budapest, Hatház utca 9. 3. em. 308.a,
Adószám: 25300479-2-42
E-mail cím: info@muveszhaz.com
Telefon:  +36 70 637 1407
 

Társaságunk tárhelyszolgáltatót vesz igénybe, ezen

adatfeldolgozó adatai, elérhetőségei:

Név: ProfiTárhely Kft.

Cím: 6000 Kecskemét, Szolnoki út 23.
Cégjegyzékszám: 03-09-121889
Adószám: 23173080-2-03
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-74049/2014

 

 

Társaságunk tárhelyszolgáltatóként adatfeldolgozót vesz igénybe, melynek adatai:

Név: ProfiTárhely Kft.

Cím: 6000 Kecskemét, Szolnoki út 23.
Cégjegyzékszám: 03-09-121889
Adószám: 23173080-2-03
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-74049/2014

A.     Weboldal használatával kapcsolatban keletkező személyes adatok

Ezen rész vonatkozásában Felhasználó: a www.muveszhaz.com weboldalt (a továbbiakban: Weboldal) bármely módon igénybe vevő természetes személyek (jelentkezők, érdeklődők, álláskeresők, munkavállalók)

 

I.                   Jelentkezéssel összefüggő (a tanfolyam teljesítéséhez szükséges) adatkezelés

:
1)     A kezelt személyes adatok köre:
A tanfolyam megfelelő lebonyolítása érdekében az alábbi személyes adatokat szükséges megadni: A szerződő fél neve, e-mailcíme, telefonszáma, számlázási név, számlázási cím, adószám, a résztvevő gyermek neve és életkora.

A „Jelentkezés” felületén a fenti adatok megadásával és elküldésével Felhasználó az adatok felvételéhez és kezeléséhez hozzájárul.

 

2.) A fenti adatok célja: a szerződéses partner és a tanfolyamon résztvevő beazonosítása, életkornak, érdeklődési körnek megfelelő rajz-tanfolyam szolgáltatás lebonyolítása, ennek érdekében: kapcsolatfelvétel, a Társaság által szervezett tanfolyamokon való részvétel biztosítása, számlázási kötelezettség teljesítése, esetleges jogviták, igényérvényesítés esetén az adatok visszakereshetősége és igazolása. Ezen adatok nélkül a szerződés nem jön létre, a tanfolyamon való részvétel nem lehetséges.

A kezelt adatok fajtái: A szerződő fél neve, e-mailcíme, telefonszáma, számlázási név, számlázási cím, adószám, a résztvevő gyermek neve és életkora.

A „Jelentkezés” felületén a fenti adatok megadásával és elküldésével Ön az adatok felvételéhez és kezeléséhez hozzájárul.

Az Öntől kért adatok célja, hogy a tanfolyamra jelentke-zését teljesíteni tudjuk, a tanfolyamot az Ön igényének megfelelően lebonyolítsuk.

3)    Az adatkezelés jogalapja:

A Felhasználó hozzájárulása az Infotv. 5. § (1) bek. a) pontja alapján.

Továbbá a fenti adatok megadása és kezelése a www.muveszhaz.com weboldalon keresztül hirdetett tanfolyamokon való részvétel érdekében szükséges.

Az Önre vonatkozó adatokat az Ön hozzájárulása, továbbá a szerződéses kötelezettségek teljesítése, igényérvényesítés érdekében kezeljük
Az adatkezelés jogszabályi alapja e körben az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete 6. cikk (1) b) pontja, mely szerint “az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges; “.
A tanfolyam teljesítését követően az adatkezelés jogszabályi alapja az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete 6. cikk (f) pontja, mely szerint: „az adatkezelés a Társaság vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha ezen érdekekkel szemben elsőbbséget élveznek az érintett olyan érdekei vagy alapvető jogai és szabadságai, amelyek személyes adatok védelmét teszik szükségessé, különösen, ha az érintett gyermek.”
4) Az adatkezelés ideje:
A Társaság a fentiekben megjelölt adatokat az utolsó kapcsolatfelvételtől számított, vagy a teljesítés meghiúsulásától számított 5 év + 1 év  időtartamig (a szerződésből eredő követelések elévülési idejéig) tárolja. Az Önre vonatkozó adatokat 6 évig tároljuk.
5) Az érintett jogai
a) Tájékoztatás kérése
A Felhasználó kérelmére a Társaság tájékoztatást ad a Felhasználó Társaság által kezelt, illetve az adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá – személyes adatok továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről Ön tájékoztatást kérhet a nálunk kezelt adatairól.

A tájékoztatás évente egy alkalommal ingyenes.

A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos területre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az a Társasághoz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben a Társaság költségtérítést állapít meg, és a tájékoztatást a költségtérítés megfizetését követően biztosítja.
b) Személyes adatainak helyesbítése, adathordozhatóság
Az érintett kérelmére a Társaság a hiányos vagy hibás adatokat helyesbíti.

Érintett kérheti, hogy a Társaság a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá kérheti, hogy ezeket az adatokat a Társaság egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

Ön kérheti hibás adatainak kijavítását, az adatai átadását Ön vagy más Ön által megjelölt adatkezelő részére.
c) Személyes adatok törlése vagy zárolása

Az Info tv 6.§ (5) bekezdése alapján a Társaság a Felhasználó fenti adatokra vonatkozó adattörlési kérelmét nem köteles teljesíteni, a fenti adatokat a Felhasználó további hozzájárulása nélkül is kezelheti: “Ha a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, az a Társaság  a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában

a) a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy

Ön kérheti a fenti célból kezelt adatainak törlését, azt azonban jogos érdek fennállása esetén, illetve jogi kötelezettség teljesítése érdekében nem vagyunk kötelesek teljesíteni.
b) az a Társaság vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll
további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.”

Amennyiben a Társaság érdekmérlegelése alapján a Felhasználó adata a kérelem ellenére nem törölhető, a Társaság az érintett adatot zárolja.

A Felhasználó kérelmére a Társaság a kért adatokat zárolja.

Ön kérheti a fenti célból kezelt adatainak zárolását
d) Személyes adatok kezelése elleni tiltakozás

      Felhasználó tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen. Amennyiben az adatkezelést a Társaság a jogos érdek érvényesítése miatt folytatja, a Társaság mérlegeli, hogy az adatkezelés jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódik-e. Amennyiben a Társaság a Felhasználó tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja

 

e) A Társaság  eljárása

Ön tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen. Amennyiben az Ön adatait jogos érdek érvényesítése miatt kezeljük, úgy mérlegeljük kérelmének teljesítését

 

 

 

 

Felhasználó az 5 a)-d) pont szerinti kérelmét a Társaság fentiekben megjelölt elérhetőségén írásban e-mail illetve postai úton küldheti meg. A kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül, az erre irányuló kérelemre írásban a Társaság megadja a kért tájékoztatást illetve javítja a hibás adatot, illetve a fenti mérlegelése alapján törli, zárolja a kért adatot, az adathordozhatóság biztosítása iránt szükséges intézkedéseket megteszi. Kérelmét igyekszünk minél előbb, de legfeljebb 25 napon belül teljesíteni.

 

 

 

A Társaság a fenti határidőben a helyesbítésről, a zárolásról, az adathordozhatósági jog biztosításáról, a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították.
Tiltakozási jog gyakorlása esetén:

A Társaság a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

Amennyiben a Felhasználó tiltakozásának megalapozottságát a Társaság megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

 6.) Az adatok kezelése

Tiltakozási jog gyakorlása esetén 15 napon belül döntünk kérelméről, és döntésünkről Önt tájékoztatjuk

 

 

  

 

A Társaság a Felhasználó által a weboldalon keresztül megadott adatokat Magyarországon a fentiekben megjelölt Adatfeldolgozó tárhelyszolgáltató szerverén valamint elektronikus és papír alapon a Társaság 1106 Budapest, Hatház utca 9. 3. em. 308.a székhelyén tárolja. Adatfeldolgozó és a Társaság köteles minden olyan lépést megtenni, ami ésszerűen szükséges ahhoz, hogy az adatokat biztonságosan tárolja, és a jogosulatlan hozzáférést megakadályozza. (biztonsági mentés, tűzfal, vírusirtó alkalmazása, zárható fiók) Az adatokat Magyarországon a fent megjelölt Adatfeldolgozó szerverén, illetve elektronikus és papír alapon a székhelyünkön  tároljuk.

 

 

Kapcsolatfelvétel, értesítés céljából a jelentkező nevét, telefonszámát a Társaság a tanfolyam lebonyolításáig a mobiltelefonjain is tárolja és minden olyan lépést megtesz, ami ésszerűen szükséges ahhoz, hogy adatokat biztonságosan tárolja (pl. belépési kód)

 

Az Ön nevét, telefonszámát a tanfolyam lebonyolításáig a mobiltelefonjainkon is tároljuk a gyors kapcsolatfelvétel érdekében
A Társaság az adatok kizárólag az érintett által megjelölt tanfolyam teljesítéséhez, az abból eredő igények érvényesítéséhez, ezekkel kapcsolatban az érintettel való kapcsolatfelvételhez használja fel.
A Felhasználó adatait harmadik személynek a Társaság az alábbi esetekben adja át:

a)      Teljesítési segédek (Adatfeldolgozók)

A Társaság a tanfolyam lebonyolításához teljesítési segédeket vesz igénybe, melyeknek a feladataik ellátáshoz szükséges mértékben a jelentkezők/résztvevők 1. pontban megadott adatait

átadják az alábbiak szerint:

 

(i)                 a tanfolyam lebonyolítását segítő „Házigazda” részére

Név: Tóth Gergely egyéni vállalkozó

Székhely: 1162 Budapest, Timur utca 92. I/6.

Nyilvántartási szám: 2038783

(ii)               a tanfolyamot tartó oktató(k) részére: a résztvevők neve, elérhetőségi adatai, gyermek esetén életkora

 

 

 

Oktatók adatai:

Név: Fazekas Tamás egyéni vállalkozó

Székhely: 4024 Debrecen, Rákóczi utca 41

Nyilvántartási szám: 52037926

 

Név: Hegedüs Krisztina egyéni vállalkozó

Székhely: 1203 Budapest, Topánka u. 14. 1/6

Nyilvántartási szám: 52718007

 

Név: Matastik János egyéni vállalkozó

Székhely: 1203 Budapest, Topánka utca 4. 3/21.,

Nyilvántartási szám: 50728471

 

Név: Sándy Gabriella egyéni vállalkozó

Székhely: 1111. Budapest, Egry József u. 34. 3/1.

Nyilvántartási szám: 52025444

 

Név: Tombor Andrea egyéni vállalkozó

Székhely: 1074 Rákóczi út 74

Nyilvántartási szám: 41615686

 

Az adatátadás jogalapja az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete 6. cikk (1) a) b) f) pontja, azaz az érintett hozzájárulása valamint az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél; továbbá az adattovábbítás a Társaság jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges.

 

A Társaság a tanfolyamok lebonyolításához teljesítési segédeket vesz igénybe.

Ezen Adatfeldolgozók adatai:

 

(i)     a tanfolyam lebonyolítását segítő „Házigazda” részére

Név: Tóth Gergely egyéni vállalkozó              Székhely: 1162 Budapest, Timur utca 92. I/6.

Nyilvántartási szám: 2038783

 

(ii)   a tanfolyamot tartó oktató(k) részére: a résztvevők neve, elérhetőségi adatai, gyermek esetén életkora

 

Oktatók adatai:

Név: Fazekas Tamás egyéni vállalkozó

Székhely: 4024 Debrecen, Rákóczi utca 41

Nyilvántartási szám: 52037926

 

Név: Hegedüs Krisztina egyéni vállalkozó

Székhely: 1203 Budapest, Topánka u. 14. 1/6

Nyilvántartási szám: 52718007

 

Név: Matastik János egyéni vállalkozó

Székhely: 1203 Budapest, Topánka utca 4. 3/21.,

Nyilvántartási szám: 50728471

 

Név: Sándy Gabriella egyéni vállalkozó

Székhely: 1111. Budapest, Egry József u. 34. 3/1.

Nyilvántartási szám: 52025444

 

Név: Tombor Andrea egyéni vállalkozó

Székhely: 1074 Rákóczi út 74

Nyilvántartási szám: 41615686

 

b)      A jelentkezés során megadott adatok a Társaság elektronikus levelező rendszere részére továbbításra kerülnek.

 Az Alkalmazásszolgáltató Adatfeldolgozó adatai:

 Név: The Rocket Science Group LLC d/b/a (MailChimp)

Székhely: 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA, Attn. Privacy Officer

E-mail: http://www.mailchimp.com, http://www.tinyletter.com, és  http://www.mandrill.com. privacy@mailchimp.com

A jelentkezés azonnali észlelése a tanfolyam hatékony megszervezése miatt szükséges.

 Az adattovábbítás a Társaság jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges (az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete 6. cikk (1) f) pont)

 

 

A jelentkezés során megadott adatok a Társaság elektronikus levelező rendszere részére továbbításra kerülnek.

Az Alkalmazásszolgáltató Adatfeldolgozó adatai:

 

Név: The Rocket Science Group LLC d/b/a (MailChimp)

Székhely: 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA, Attn. Privacy Officer

E-mail: http://www.mailchimp.com, http://www.tinyletter.com, és  http://www.mandrill.com. privacy@mailchimp.com

 

c)      A Társaság érintettel kötött szerződésből, a tanfolyamon való részvételből eredő igényeinek érvényesítése esetén követeléskezelő, ügyvéd, közjegyző, avagy bíróság részére

Az adattovábbítás a Társaság jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges (az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete 6. cikk (1) f) pont)

 

d)      A Társaság érintettel kötött szerződéséből, a tanfolyamon való részvételből eredő követeléskezelés céljából átadásra kerül:  az érintett neve

Pénzügyi megbízott asszisztens: Homoki Beatrix egyéni vállalkozó (Székhely: 6000 Kecskemét, Szolnoki út 4., Nyilvántartási szám: 52370050) részére

Az adatátadás jogalapja az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete 6. cikk (1) a), azaz az érintett hozzájárulása, továbbá az adattovábbítás a Társaság jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges (az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete 6. cikk (1) f) pont)

Az Ön adatait továbbá a tanfolyamra vonatkozó szerződés, a tanfolyamon való részvétel teljesítése, az abból eredő igények érvényesítése érdekében, illetve jogszabályi kötelezettség alapján adjuk át harmadik személynek.

 

 

 

 

 

e)      – Abban a valószínűtlen esetben, ha a Társaság átalakul, pl. más társasággal egyesül, beolvad, avagy a Társaságból más gazdasági társaság kiválik, a jogutód gazdasági társaság átveheti a Társaság által kezelt személyes adatokat, köteles azonban  ugyanolyan feltételekkel kezelni ezen adatokat, mint ahogy azokat jelen Szabályzat szerint a Társaság kezeli.

Az adattovábbítás a Társaság. jogi kötelezettségének teljesítése céljából szükséges (az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete 6. cikk (1) c) pont

 

Felhasználó a „Jelentkezés” felületen a fenti adatok megküldésével egyúttal az adatok kezelését és a fentiek szerinti továbbítását is tudomásul veszi és ahhoz kifejezetten hozzájárul.

 

Bármilyen átszervezés esetén az Ön adatait ugyanezen feltételekkel fogják tovább kezelni.

 

Ön a „Jelentkezés” felületen a fenti adatok megküldésével egyúttal az adatok fentiek szerinti kezelését, továbbítását is tudomásul veszi és ahhoz kifejezetten hozzájárul.

II.     Kapcsolatfelvételhez megadott adatok

 

1.)       A kezelt személyes adatok köre:

A weboldalon keresztül történő kapcsolatfelvétel érdekében az alábbi személyes adatokat szükséges megadni: név, e-mail cím

A „Kapcsolat” és az „Üzenj nekünk itt” felületen a fenti adatok megadásával Felhasználó az adatok felvételéhez és kezeléséhez hozzájárul.

 

2) A fenti adatok célja: az érdeklődő beazonosítása, kapcsolatfelvétel az érdeklődő igényének megfelelő tájékoztatás érdekében.

 

A kezelt adatok fajtái:

név, e-mail cím

A „Kapcsolat” és az „Üzenj nekünk itt” felületen a fenti adatok megadásával Ön az adatok felvételéhez és kezeléséhez hozzájárul.

 

 

Az Öntől kért adatok célja, hogy Önnel a kapcsolatot fel tudjuk venni, az Ön igényeinek megfelelően tájékoztatást tudjunk adni

 

3)    Az adatkezelés jogalapja:
A Felhasználó hozzájárulása az Infotv. 5. § (1) bek. a) pontja és az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete 6. cikk (1) a) pontja alapján: „az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez” Az Önre vonatkozó adatokat az Ön hozzájárulása alapján kezeljük
 

4) Az adatkezelés ideje:

A Társaság a fentiekben megjelölt adatokat a Társaság kapcsolatfelvételtől számított 15 munkanapon belül törli.

Abban az esetben, ha a kapcsolatfelvétel során az érintett valamely tanfolyamra jelentkezik, úgy az adatkezelésre a jelen tájékoztató I. pontja az irányadó.

 

 

 

 

Az Önre vonatkozó adatokat a kapcsolatfelvételtől számított 15 munkanap tároljuk. Amennyiben Ön a kapcsolatfelvétel során valamely tanfolyamra jelentkezik, úgy a megadott adataira a jelen tájékoztató I. pontja az irányadó.
5) Az érintett jogai
a) Tájékoztatás kérése
A Felhasználó kérelmére a Társaság tájékoztatást ad a Felhasználó Társaság által kezelt, illetve az adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá – személyes adatok továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. Ön tájékoztatást kérhet a nálunk kezelt adatairól. A tájékoztatás évente egy alkalommal ingyenes

 

 

A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos területre vonatkozó tájékoztatási kérelmet a Társasághoz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben a Társaság költségtérítést állapít meg, és a tájékoztatást a költségtérítés megfizetését követően biztosítja.
b) Személyes adatainak helyesbítése, adathordozhatóság
Az érintett kérelmére a Társaság a hiányos vagy hibás adatokat helyesbíti.

Érintett kérheti, hogy a Társaság a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá kérheti, hogy ezeket az adatokat a Társaság egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

Ön kérheti hibás adatainak kijavítását, az adatai átadását Ön vagy más Ön által megjelölt adatkezelő részére.

 

c) Személyes adatok törlése illetve zárolása

A Felhasználó kérelmére a Társaság törli a kapcsolattartás során megadott adatokat, kivéve, ha az érintett a kapcsolattartás során eredményesen jelentkezett valamely tanfolyamra és a kapcsolatfelvétel során megadott adatok a tanfolyamra vonatkozó  szerződés lényeges elemének, létrejöttének igazolása miatt szükségesek, ez esetben az Info tv 6.§ (5) bekezdése alapján a Társaság a Felhasználó fenti adatokra vonatkozó adattörlési kérelmét nem köteles teljesíteni, a fenti adatokat a Felhasználó további hozzájárulása nélkül is kezelheti: “Ha a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, az a Társaság  a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában

Ön kérheti a fenti célból kezelt adatainak törlését, Társaságunk az Ön törlési kérelmének eleget tesz, kivéve, ha Ön a kapcsolatfelvétel során ered-ményesen jelentkezett valamely tanfolyamra.

 

1        a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy

2        az a Társaság  vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll

további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.”

Amennyiben a Felhasználó adata a kérelem ellenére nem törölhető, a Társaság az érintett adatot zárolja.

A Felhasználó kérelmére a Társaság a kért adatokat zárolja.

Ön kérheti a fenti célból kezelt adatainak zárolását, Társasá-gunk az Ön zárolási kérelmének eleget tesz.
d) Személyes adatok kezelése elleni tiltakozás

Felhasználó tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen. Amennyiben az adatkezelést a Társaság a jogos érdek érvényesítése miatt folytatja, a Társaság mérlegeli, hogy az adatkezelés jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódik-e. Amennyiben a Társaság a Felhasználó tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja.

 

e) A Társaság eljárása

Ön tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen. Amennyiben az Ön adatait jogos érdek érvényesítése miatt kezeljük, úgy mérlegeljük kérelmének teljesítését.

 

 

Felhasználó az 5 a)-d) pont szerinti kérelmét a Társaság fentiekben megjelölt elérhetőségén írásban e-mail illetve postai úton küldheti meg. A kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül, az erre irányuló kérelemre írásban a Társaság megadja a kért tájékoztatást illetve javítja a hibás adatot, törli, zárolja a kért adatot, az adathordozhatóság biztosítása iránt szükséges intézkedéseket megteszi. Kérelmét igyekszünk minél előbb, de legfeljebb 25 napon belül teljesíteni.

 

 

A Társaság a fenti határidőben a helyesbítésről, a zárolásról, az adathordozhatósági jog biztosításáról, a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították.

 

Tiltakozási jog gyakorlása esetén:

A Társaság a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

Amennyiben a Felhasználó tiltakozásának megalapozottságát a Társaság megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

 

Tiltakozási jog gyakorlása esetén 15 napon belül döntünk kérelméről, és döntésünkről Önt tájékoztatjuk.

 

 

 

 

 

 

6.) Az adatok kezelése
A Társaság a Felhasználó által a weboldalon keresztül megadott adatokat Magyarországon a fentiekben megjelölt Adatfeldolgozó tárhelyszolgáltató szerverén valamint papír alapon a Társaság 1062 Budapest, Lehel utca 5. 1. emelet 16. a telephelyén  tárolja. Adatfeldolgozó és a Társaság köteles minden olyan lépést megtenni, ami ésszerűen szükséges ahhoz, hogy az adatokat biztonságosan tárolja, és a jogosulatlan hozzáférést megakadályozza. (biztonsági mentés, tűzfal, vírusírtó alkalmazása, zárható fiók) Az adatokat Magyarországon a fent megjelölt Adatfeldolgozó szerverén illetve papír alapon a székhelyünkön tároljuk és mindent megteszünk ezen információk biztonsága érdekében.
Az adatokhoz kizárólag a Társaság fér hozzá, kizárólag a Társaság munkatársai kezelik azokat, és azokat kizárólag a kapcsolatfelvételhez használja fel.
A Jelentkező adatait harmadik személynek a Társaság az alábbi esetekben adja át:

a)      A kapcsolatfelvétel során megadott adatok a Társaság elektronikus levelező rendszere részére továbbításra kerülnek.

Az Alkalmazásszolgáltató Adatfeldolgozó adatai:

 

Név: The Rocket Science Group LLC d/b/a (MailChimp)

Székhely: 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA, Attn. Privacy Officer

E-mail: http://www.mailchimp.com, http://www.tinyletter.com, és  http://www.mandrill.com. privacy@mailchimp.com

Az adattovábbítás a kapcsolatfelvétel azonnali észlelése, a mielőbbi válaszadás miatt szükséges.

 Az adattovábbítás a Társaság jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges (az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete 6. cikk (1) f) pont)

 

 – Abban a valószínűtlen esetben, ha a Társaság átalakul, pl. más társasággal egyesül, beolvad, avagy a Társaságból más gazdasági társaság kiválik, a jogutód gazdasági társaság átveheti a Társaság által kezelt személyes adatokat, köteles azonban  ugyanolyan feltételekkel kezelni ezen adatokat, mint ahogy azokat jelen Szabályzat szerint a Társaság kezeli.

Az adattovábbítás a Társaság jogi kötelezettségének teljesítése céljából szükséges (az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete 6. cikk (1) c) pont

A kapcsolatfelvétel során megadott adatok a Társaság elektronikus levelező rendszere részére továbbításra kerülnek.

Az Alkalmazásszolgáltató Adatfeldolgozó adatai:

Név: The Rocket Science Group LLC d/b/a (MailChimp)

Székhely: 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA, Attn. Privacy Officer

E-mail: http://www.mailchimp.com, http://www.tinyletter.com, és  http://www.mandrill.com. privacy@mailchimp.com

 

 

Bármilyen átszervezés esetén az Ön adatait ugyanezen feltételekkel fogják tovább kezelni.

 

 

 

Felhasználó  „Kapcsolat” és az „Üzenj nekünk itt” felületen a fenti adatok megadásával az adatok kezeléséhez és fentiek szerinti továbbításához hozzájárul. Ön a „Kapcsolat” és az „Üzenj nekünk itt” felületen a fenti adatok megadásával az adatok kezeléséhez és fentiek szerinti továbbításához hozzájárul.

III.             Számlázással összefüggő adatkezelés

1)  A kezelt személyes adatok köre:
A Társaság az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvényben foglalt kötelezettségek teljesítése érdekében számlát állít ki, melyben az alábbi személyes adatokat tünteti fel: név, cím, adóazonosító.

A Társaság a számlát elektronikus úton a https://www.szamlazz.hu/ felhőalapú szolgáltatáson keresztül állítja ki.

Az alkalmazásszolgáltató Adatfeldolgozó adatai:

Szolgáltatást nyújtó cég neve: KBOSS.hu Kft.

Szolgáltatást nyújtó cég adószáma: 13421739-2-41

Cégjegyzékszám: 01-09-303201

Székhely: 1031 Budapest, Záhony utca 7.

Email: info@szamlazz.hu

 

 

 

 

.

A kezelt adatok fajtái:név, cím, adóazonosító

A Társaság a számlát elektronikus úton a https://www.szamlazz.hu/ felhőalapú szolgáltatáson keresztül állítja ki.

Az alkalmazásszolgáltató Adatfeldolgozó adatai:

Szolgáltatást nyújtó cég neve: KBOSS.hu Kft.

Szolgáltatást nyújtó cég adószáma: 13421739-2-41

Cégjegyzékszám: 01-09-303201

Székhely: 1031 Budapest, Záhony utca 7.

Email: info@szamlazz.hu

2)  Az adatkezelés célja: A 2007. évi CXXVII. törvényben és a számvitelről szóló 2000. évi C. törvényben foglalt kötelezettségek teljesítése

 

a)  Az adatkezelés jogalapja:

Az Öntől kért adatok célja, hogy jogszabályi kötele-zettségünknek eleget tudjunk tenni

 

Az adatkezelés jogszabályi alapja e körben Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete 6. cikk (1) c) pontja, mely szerint:az adatkezelés az a Társaság re vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges”

A vonatkozó jogi kötelezettséget az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény és a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény tartalmazza.

Az Ön számlán szereplő adatainak kezelése jogi kötelezettség teljesítése miatt szükséges

 

 

4) Az adatkezelés ideje:
A Társaság a számviteli kötelezettségek teljesítése érdekében a 2000. évi C. törvény 169. §-a alapján 8 évig kezeli a megrendelt szolgáltatások fizetésével kapcsolatos adatokat.

A 2000. évi C törvény 169. § (2) bekezdése értelmében: “A könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot (ideértve a főkönyvi számlákat, az analitikus, illetve részletező nyilvántartásokat is), legalább 8 évig kell olvasható formában, a könyvelési feljegyzések hivatkozása alapján visszakereshető módon megőrizni

A vonatkozó jogszabály alapján a jelen pont szerinti adatait 8 évig tároljuk.

 

 

 

 

 

5) Az érintett jogai
a) Tájékoztatás kérése
Az érintett kérelmére a Társaság tájékoztatást ad az érintett Társaság által kezelt, illetve az adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá – személyes adatok továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről Ön tájékoztatást kérhet a nálunk kezelt adatairól. A tájékoztatás évente egy alkalommal ingyenes.

 

 

 

A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos területre vonatkozó tájékoztatási kérelmet a Társaság-hez még nem nyújtott be. Egyéb esetekben a Társaság költségtérítést állapít meg, és a tájékoztatást a költségtérítés megfizetését követően biztosítja.
b) Személyes adatainak helyesbítése, adathordozhatóság
Az érintett kérelmére a Társaság a hiányos vagy hibás adatokat helyesbíti.

Érintett kérheti, hogy a Társaság a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá kérheti, hogy ezeket az adatokat a Társaság egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

Ön kérheti hibás adatainak kijavítását, az adatai átadását Ön vagy más Ön által megjelölt adatkezelő részére

 

c) Személyes adatok törlése illetve zárolása

Az Info tv 6.§ (5) bekezdése alapján a fenti kötelező adatkezelési időben a Társaság a Felhasználó fenti adatokra vonatkozó adattörlési kérelmét nem teljesíti, a fenti adatokat a Felhasználó további hozzájárulása nélkül is kezelheti: “Ha a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, a Társaság  a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában

 

Jogi kötelezettség teljesítése miatt a kötelező adatkezelési időben az adattörlési kérelmek nem teljesíthetőek

 

 

a) a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy
b) a Társaság vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll
további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.”

Törlési kérelem esetén a Társaság az érintett adatot zárolja.

A Felhasználó kérelmére a Társaság a kért adatokat zárolja.

 

d) Személyes adatok kezelése elleni tiltakozás

A fenti, jogi kötelezettség teljesítése érdekében kezelt adatokra vonatkozóan Felhasználó tiltakozását a fenti kötelező adatkezelési időben a Társaság nem teljesíti.

 

 

 

 

 

Jogi kötelezettség teljesítése miatt a kötelező adatkezelési időben az adatkezeléssel szembeni tiltakozás nem teljesíthető.

e) A Társaság eljárása
Felhasználó az 5 a)-d) pont szerinti kérelmét a Társaság fentiekben megjelölt elérhetőségén írásban e-mail illetve postai úton küldheti meg. A kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül, az erre irányuló kérelemre írásban a Társaság megadja a kért tájékoztatást illetve javítja a hibás adatot, az adathordozhatóság biztosítása iránt szükséges intézkedéseket megteszi.

 

A Társaság a fenti határidőben a helyesbítésről, a zárolásról, az adathordozhatósági jog biztosításáról, a törlés elutasításáról az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították.

 

Tiltakozási jog gyakorlása esetén:

A Társaság a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

Amennyiben az érintett tiltakozásának megalapozottságát a Társaság megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Kérelmét igyekszünk minél előbb, de legfeljebb 25 napon belül teljesíteni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiltakozási jog gyakorlása esetén 15 napon belül döntünk kérelméről, és döntésünkről Önt tájékoztatjuk.

 

 

 

 

 

6.) Az adatok kezelése
A Társaság az elektronikus úton kiállított számlában szereplő adatokat Magyarországon a fentiekben megjelölt Adatfeldolgozó tárhelyszolgáltató szerverén valamint papír alapon a Társaság 1062 Budapest, Lehel utca 5. 1. emelet 16. a telephelyén  tárolja. Adatfeldolgozó és a Társaság köteles minden olyan lépést megtenni, ami ésszerűen szükséges ahhoz, hogy az adatokat biztonságosan tárolja, és a jogosulatlan hozzáférést megakadályozza. (biztonsági mentés, tűzfal, vírusirtó alkalmazása, zárható fiók) Az adatokat Magyarországon a fent megjelölt Adatfeldolgozó szerverén illetve papír alapon a telephelyen tároljuk és mindent megteszünk ezen információk biztonsága érdekében

 

Az adatokhoz kizárólag a Társaság fér hozzá, kizárólag a Társaság munkatársai kezelik azokat.
A Társaság a Felhasználó számlában szereplő adatait harmadik személynek nem adja át, kivéve:
 – társaság könyvelője részére (WOMI Kft, 6787 Zákányszék, Erdei utca 3.)

Az adattovábbítás a Társaság jogi kötelezettségének teljesítése céljából szükséges (az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete 6. cikk (1) c) pontja)

 

–         jogszabályi kötelezettség alapján a NAV részére

Az adattovábbítás a Társaság jogi kötelezettségének teljesítése céljából szükséges (az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete 6. cikk (1) c) pontja)

Az Ön adatait kizárólag a tanfolyamra vonatkozó szerződésből, a tanfolyamon való részvételből eredő igények érvényesítése érdekében, illetve jogszabályi kötelezettség alapján adjuk át harmadik személynek
 – A Társaság érintettel kötött tanfolyamra vonatkozó szerződésből eredő igényeinek érvényesítése esetén követeléskezelő, ügyvéd, közjegyző, avagy bíróság részére

Az adattovábbítás a Társaság jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges (az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete 6. cikk (1) f) pont)

B. Honlap-látogatottsági adatok kezelése

Cookie”-k (sütik) és “web beacon”-ök elhelyezése, célja
Az adatkezelő honlapjának használatakor adatkezelő kisméretű, a felhasználóval közvetlenül kapcsolatba nem hozható adatokat is tartalmazó adatfájlokat (cookie) telepít a felhasználó számítógépére az alábbi célokból:

adatfeljegyzés

·         a felhasználó azonosítása

·         a felhasználó további látogatásainak megkönnyítése

·         a szolgáltatás hatékonyságának növelése

·         a felhasználó számára célzott reklám vagy egyéb célzott tartalom eljuttatása vagy piackutatás céljából

 

Az adatfájlok használatának eredményeképpen az adatkezelőhöz került adatokat az adatkezelő nem kapcsolja az adott felhasználó azonosító adataihoz. Az ún. session cookie-k a cookie-kban beállított határidő végével automatikusan törlődnek.

 

A felhasználónak böngészőjében a cookie-k vonatkozásában az alábbi lehetőségei vannak:

·         értesítést kap arról, ha az adatkezelő cookie-t kíván elhelyezni a számítógépén

·         a cookie-k küldését bármikor megtilthatja

 

E körben kiemelendő, hogy a cookie-k el nem fogadása azt eredményezi, hogy ezzel összefüggésben bizonyos oldalak vagy funkciók nem működnek megfelelően, valamint lehetséges, hogy a felhasználó nem kap jogosultságot bizonyos adatokhoz való hozzáféréshez. A cookie-kal kapcsolatos további információ a http://www.cookiecentral.com címen érhető el.

 

Az adatkezelő által elhelyezett cookie-kon túl a felhasználó gépére harmadik személyek is telepíthetnek adatfájlokat. Ilyen eset lehet például, ha a felhasználó az adatkezelő honlapja keretén belül ellátogat egy másik weboldalra.

 

A fenti célokból az adatkezelő weboldalába harmadik személytől származó web beacon-t (más kifejezéssel web bug-ot) illeszthet be. A web beacon egy olyan, weboldalba ágyazott kép, amely segítségével nyomon követhetőek a honlapon tett látogatások. Ezt az információt “clickstream data”-nak is nevezik. Ezekkel az adatokkal elemezhetőek a látogatási szokások, amely a honlap minőségének javításához vagy a hirdetések megjelenítésével összefüggésben szükséges. A web beacon-ök funkciójukat tekintve hasonlítanak a cookie-khoz, azokat a felhasználók online mozgásának a nyomon követésére használják. A kettő között az a fő különbség, hogy a web beacon-ök nem láthatók az oldalon. Mindemellett a felhasználónak nincsen arra lehetősége, hogy a web bugok letöltését (a cookie-kkal ellentétben) letiltsa böngészőjében. További információ a web beacon-ökkel kapcsolatban: http://en.wikipedia.org/wiki/Web_beacon

 

Adatkezelő továbbá a Szolgáltatás megfelelő működtetésének biztosítása , a honlap-látogatottsági adatok ,a felhasználói érdeklődés megismerésének céljából Google Analytics mérési rendszert használ. Az így kapott adatokat adatkezelő semmilyen olyan más adathoz nem köti, amely alapján a felhasználó személye azonosítható lenne.

A weboldal minél gyorsabb, hatékonyabb használata érdekében sütiket, valamint web.beaconoket (látogatást nyomon követő programot) helyezünk el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C. Kiskorúak adatkezelése

Társaságunk kiemelten fontosnak tartja a gyermekek személyes adatainak védelmét, és az ahhoz fűződő jogok tiszteletben tartását.
A 14. életévét be nem töltött kiskorú és az egyébként cselekvőképtelen látogató nevében a törvényes képviselő adhat hozzájárulást.A 14. életévet betöltött, de 16. életévét még be nem töltött kiskorú, valamint az egyébként korlátozottan cselekvőképes látogató a törvényes képviselőjének beleegyezésével vagy utólagos jóváhagyásával adhat hozzájárulást az adatkezeléshez.A 16. életévét betöltött kiskorú látogató önállóan adhat hozzájárulást, jognyilatkozata érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges.Amennyiben tudomásunkra jut, hogy jogosulatlanul kiskorú személyre vonatozó adat kerül a nyilvántartásunkba, azt a bejelentést követően zároljuk, és lehetőség szerint azonnal töröljük
Kiemelten figyelünk a 18. éven aluli személyek személyiségi jogaira, ezért ha jogosulatlanul kiskorú személyre vonatozó adat kerül a nyilván-tartásunkba, azt a bejelentést követően zároljuk, és lehetőség szerint azonnal töröljük.

 

 

D. Jogorvoslat

Az érintett a jogainak megsértése esetén a Társaságunk, mint adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Társaságunk az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy a technikai adatvédelem követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt megtéríti. Társaságunk mentesül a felelősség alól, ha a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem kell megtéríteni a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

Amennyiben a Felhasználó a szolgáltatás igénybevételéhez  harmadik személy adatait adta meg vagy a honlapok használata során bármilyen módon kárt okozott, Társaságunk jogosult a felhasználóval szembeni kártérítés érvényesítésére. Társaságunk ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

Adatkezelést érintő panasszal a bíróságnál, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

Postacím: 1534 Budapest, Pf.: 834

Telefon: +36-1/391-1400

Telefax: +36-1/391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Tiltakozási jog gyakorlása esetében:

Amennyiben Ön az adatkezeléssel szembeni tiltakozással kapcsolatban hozott döntésünk kell nem ért egyet, illetve ha a 15 napos döntési határidőt elmulasztottuk, Ön – a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat.

Amennyiben úgy érzi, személyes adataihoz való jogát megsértettük, úgy bírósághoz vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat jogorvoslatért.

 

E. Adatvédelmi tájékoztató módosítása

Társaságunk fenntartja a jogot, hogy jelen adatvédelmi tájékoztatót szükség esetén módosítsa, pl. jogi okokból vagy a szolgáltatásainkban bekövetkezett változások miatt. Ez esetben honlapon az adatvédelmi tájékoztatót frissíti.

Az adatvédelmi tájékoztató a frissítést követő 30. napon lép hatályba.

Ezt követően csak a frissített adatvédelmi tájékoztató tudomásul vételével használható az weboldal valamint csak ezt követően lehetséges a hírlevélre történő feliratkozás.

Szükség esetén jelen tájékoztatót módosítjuk, melyet ugyanígy a honlapon helyezünk el.

 

 

 

.

 

 

AJÁNDÉK!

Most 13 részes oktató sorozatunk keretein belül sok tudást szerezhetsz a színek világáról

Üzenj nekünk!

Ha szeretnél velünk kapcsolatba lépni, kérjük töltsd ki a lent található űrlapot és amint tudunk, válaszolni fogunk!
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.