Akikre büszkék vagyunk rólunk mondták

Valach Mária

Valach Mária vagyok, Kondoroson születtem. Egész eddigi életem művészek és művészet között zajlott. Kezdődött Békéscsaba – Jókai Színház, Budapest – Nemzeti Színház, majd újra Békéscsaba. Mindig a jelmezek területén alkottam. Kipróbáltam magam a jelmeztervezésben és annak kivitelezésében is. Nagy szerelem volt! Nem gondoltam, hogy egyszer ecsetet fogok a kezembe… Azután úgy alakult, hogy nyugdíjas koromra kellett valami boldogsághormon, amit csak valami alkotó munkában tudtam elképzelni. Próbálkoztam álarcok készítésével, kiállítottam is, de nem volt ez irányú érdeklődés, hát abbahagytam. Akkor eszembe jutott, mit mondott Schéner Mihály (Kossuth-díjas festőművész) barátom! “Csak fog meg az ecsetet és hagyd, hogy bugyborékoljon az agyad, és magától el kezd dolgozni a kezed!” Sokáig nem mertem megtenni! Csak néztem és figyeltem a festőművész barátaimat, hogyan dolgoznak. Aztán kíváncsiságból elmentem egy tanfolyamra, Budapestre, a Művészházba, ahol megkaptam az inspirációt a festéshez. Azóta szinte alig van nap, hogy ne nyúljak az ecset vagy a festőkés után. Legtöbbször saját élményeimet viszem vászonra. Úgy érzem megtaláltam az utam nyugdíjas éveimben – férjem, családom, barátaim és mindenki örömére, akiknek tetszenek a munkáim.

 

Iván Gabriella

Iván Gabriella szintén a Művészház végzőse. Olvassátok sorait, micsoda sikert ért el, és ez még csak az út eleje… Figylemmel kísérjük és izgalommal várjuk további sikereit!

“Az az óriási megtiszteltetés ért, hogy beválogattak egy művészeti könyvbe, melyben 30 kortárs művészt mutatnak be.  Önéletrajzommal, fotómmal, és pár alkotásommal! 😀 Hihetetlen számomra, hogy olyan művészek mellett kaptam lehetőséget, akikre felnézek, és csodálom a munkásságukat! Sok oldalát mutatja be a művészetnek. Lesznek festmények, grafikák, portrék, karikatúrák, tájképek, csendéletek, hidegporcelán alkotások… stb. Fel sem fogtam még, hogy ez velem történik! Kb. 3 hét és a kezemben tarthatom ezt a számomra nagy kincset!

És nektek is ismét megköszönöm, hogy elindítottatok az úton! Adri türelmének, ahogy hozzám állt, nagyon sokat köszönhetek!”

Dr. Perlik Alice

Dr. Perlik Alice végzősünk 2017. májusában rendezte meg, első selyem mandala kiállítása a Művészházban! Mérhetetlen büszkeség ez számunkra, hiszen Alice 3 éve kezdte bontogatni szárnyait nálunk, a Jobb agyféltekés és egyéb tanfolyamainkon. Azóta sok más képzésen is részt vett és most megtiszteltetés, hogy újra visszatérve hozzánk nálunk rendezte meg kiállítását!

Schmidt Ruth

Büszkeségünk: Schmidt Ruth, aki egy éve járt nálunk a Jobb agyféltekés rajztanfolyamon, és 2017. május 17-én nyílt meg élete első kiállítása a Duna Plázában! Ruth előtte is festett, de úgy érezte, nem tud arcokat festeni, így eljött hozzánk rajzolni tanulni, ami saját elmondása szerint nagy mértékben hozzájárult, hogy festményei sokkal kifejezőbbek és élethűbbek legyenek!

AJÁNDÉK!

Ingyenes Online Rajztanfolyam az alapoktól a portré rajzolásig

Üzenj nekünk!

Ha szeretnél velünk kapcsolatba lépni, kérjük töltsd ki a lent található űrlapot és amint tudunk, válaszolni fogunk!
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
close-link