Hírek a Művészház világából

29 2019. ápr.

Szív rajz – szinte minden ajándék mellé adhatjuk kísérőként. Garantáltan mosolyt csalunk vele a megajándékozott arcára. Mik lehetnek ezek az alkalmak?

A szív rajz az egyik legszívhezszólóbb jelkép. Segítségével könnyedén kifejezhetjük a szeretetünket, vagy köszönetünket bárki felé.

Most pedig nézzük, hogyan készíthetsz Te szív rajzot könnyedén! Ne hidd, hogy szívet csupán egyféleképpen lehet rajzolni. Megmutatom hányféleképpen képes dobbanni a szív.

 

Szív rajz – klasszikusan

Szívet rajzolni, nem nehéz dolog. Két szimmetrikus, egymással szembeforduló, ívelt vonal az egész. Igaz? De hogy kilépjünk vele az egyhangú keretekből, akár egy kötélre is felakaszthatod őket.

 

Szív rajz – mintázva

A forma, lehet csupán a körvonal. Belülre pedig kedvedre mintázhatod őket. Lehet pöttyös, lehet csíkos, lehet kockás, vagy éppen virágos. Egy ilyen változatos szív dömpinggel biztosan sikert aratsz majd.

Szív rajz – színezhető

Akár komolyabb színezőt is készíthetsz, ha szereted a kihívásokat. Evvel azonnal megduplázod az örömöd. Te örülsz neki akkor, mikor elkészíted, akinek ajándékba adod, az pedig akkor, mikor kiszínezi. És képzeld! Közben végig rád fog gondolni!

 

Szív rajz – halmozva

Rendhagyó megoldásként ezt kínálom most neked. Legyen a körvonal megint szív alakú. Ám most ezt a területet töltsd ki sok-sok apró, színes szívecskével. Így nyeri el végső formáját. Egy kis változatosság sosem árt!

Szív rajz – girlandos

A virág egészen biztosan a másik jelölője a szeretetnek és a gyöngédségnek. Ezért bátran kombinálhatod a kettőt. A rajzodat ezúttal virágkoszorúból fond meg!

Szív rajz – keretként

A szív formát használhatod csupán keretként. Érdemes kettéhajtott papírra dolgozni, melynek a felső részébe szív alakot vágsz. A papír alsó részébe pedig rajzolhatsz, vagy ragaszthatsz valamit, ami kedvesen kandikál elő keretbe foglalva.

Szív rajz – 3Dsen

Merészebb változatában akár repülhet is az a szív! Egy ilyen modern szív rajzot sem lehetetlen elkészíteni.

  • Rajzolj egy klasszikus szív formát.
  • A jobb oldalán rajzolj hozzá még 2-3 centi szélességben ugyanolyan ívet.
  • Vonalazd be egyenletesen a papírt, ahol nincs rajzolva semmi.
  • Ezután a szív formát vonalazd be úgy, hogy felül ritkábban, lefelé haladva pedig sűrűbben kövessék egymást a párhuzamos vonalat.
  • Végül a szív oldalát is vonalazd le. Pontosan annak folytatásaként, ahogy a szív tetején tetted.
  • Már csak az árnyékolás van hátra.

Ezt a szív rajzot érdemes online elküldened. Így modern is leszel. A 3Ds rajzok lefotózva fedik fel legjobban rejtelmeiket.

Szív rajz – tapinthatóan

Ha igazán tárgyszerű, szinte tapintható szív alakot akarsz rajzolni, ahhoz már komolyabban kell ismerned a fény-árnyék viszonyokat. Nem árt, ha tudod azt is, a különféle tónusokat milyen módon és milyen eszközökkel tudod a legkönnyebben és a leghatékonyabban felvinni a papírra, hogy ilyen gyönyörűen domborodjon a szíved.

Egyetlen témának mennyi mennyi megalkotási módja van!

A jobb agyféltekés rajztanfolyamainkon még több trükk és technika vár rád!

 

Nézd meg, és válassz, hogy hozzád melyik illik leginkább:

 

 

 

 

Otthonról tanulnál?

100% INGYENES ONLINE RAJZTANFOLYAM

Kényelmesen az otthonodból

Az alapoktól a portré rajzolásig
Azonnal alkalmazható gyakorlati technikák
Közel 10 000  résztvevő

Írd be a neved, e-mail címed és legyél Te is birtokosa a Tudásnak!

    •  

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

AJÁNDÉK!

Ingyenes Online Rajztanfolyam az alapoktól a portré rajzolásig

Üzenj nekünk!

Ha szeretnél velünk kapcsolatba lépni, kérjük töltsd ki a lent található űrlapot és amint tudunk, válaszolni fogunk!
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.