Hírek a Művészház világából

papírvirág készítés
15 2017. jún.

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – tartja a mondás. Te is szereted a virágok sokszínűségét? Megannyi forma, szín… egyszerűen lenyűgöző a látványuk. Kertje azonban nem mindenkinek van, a vágott virág pedig nem az igazi, hagyjuk a szabadban élni őket! Próbálkozhatsz persze szépséges cserepes virágokkal, de ezeket gondozni kell, ami nem mindenkinek jön össze 🙂 Csuda egy ötletet hoztam! Lehet másképp is rengeteg, színpompás virágod… Ismerd meg a PAPÍRVIRÁG készítés mesés világát!

Papírból virág, ez lehetséges?

Igen, jól olvasod lehetséges! A papírt oly sok mindenre használhatjuk…, hát itt egy ÚJABB terület! Készíthetünk belőle varázslatos virágokat, melyek akkor is nyílnak, ha éppen kint zord az időjárás vagy éppen nem vagyunk tökéletes kertészek… 🙂

Igazán élethű és finom kidolgozású virágokat készíthetünk. Kiváló időtöltés egyedül vagy akár közösen, barátnőkkel vagy gyerekekkel! Az alkotás öröm, a végeredmény pedig siker, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek, aki szeretne ÚJ hobbit találni!

papírvirág készítés

 

Érdekesség >> Tudod mitől színesek a virágok?

A szirmok különböző festékanyagot tartalmaznak. Ezek összetett kémiai vegyületek. A flavonok sárga színűek, az antociánok a környezettől függően változnak: lehetnek pirosak, kékek, sárgák, ibolyaszínűek. (Forrás: http://batarzsoltbotond-azenvilagom.blogspot.hu/2017/05/a-viragok-szine.html)

Te azonban bármilyen színűre megalkothatsz egy papírvirágot! Valósítsd meg elképzeléseidet, válogass a színes papírok között és készíts fantáziadús csokrokat!

papírvirág készítés

Miért jó a papírvirág?

Ezek a virágok nem hervadnak elörökéletűek. Így kímélheted környezeted, nincs szükség többé vágott virágra! Valamint újrahasznosíthatsz a készítés során régi papírokat, vagy pl. toalett papír gurigát, stb.

Egyediek – bármilyen színben és formában elkészítheted őket, akár a valóságtól elrugaszkodva! Extrém csokrot szeretnél? Készíthetsz akár fekete-fehér virágokat is! Persze a természet szépségével semmi nem érhet fel, úgyhogy a valóság is kitűnő ötletadó!

Saját magad készíted el – így az ízlésedet, hangulatodat, érzelemvilágodat is tükrözi. Kitűnő elfoglaltságot jelent és nem utolsó sorban hihetetlen sikerélményt ad! Ráadásul begyűjtheted a családtagok, barátok, ismerősök bókjait, elismerését is!

Érdekesség >> Miért színesek a virágok a természetben?

Nem az ember kedvére, hogy leszakítsa és csokorba szedje! A virágok színükkel (és/vagy illatukkal) csalogatják magukhoz a rovarokat. A darazsak, legyek, méhek már messziről észreveszik az élénk színeket, és elszállítják egyik virágtól a másikig a testükre tapadt virágport. (Forrás: http://www.cimbora.net/cikk.php?cikk=172)

Eszközök PAPÍRVIRÁG készítéshez

Igazán nem kell hozzá túl sok minden… A legfontosabb hozzá, természetesen a PAPÍR! A papírvirág készítés technikájához legjobb választás a merített papír.

A merített papír: a kézzel merített papírt utánzó, minőségi papírfajta. Rengeteg szín közül választhattok. Érdemes előre meghatározni, hogy kinek, hova, miért kerül a virág, úgy egyszerűbb a választás!

Szükség lesz még ragasztóra, ollóra, vékony drótra, fogóra és a kezeidre, amivel tökéletesre formázod a virágok szirmait és leveleit!

Akár otthon is készíthetsz merített papírt! >> Ez is kitűnő ötlet ÚJRAHASZNOSÍTÁSHOZ!

Tudd meg, hogyan! >>

A PAPÍRVIRÁG készítés technikája

Ez egy különleges hajtogatási technika. Külön készülnek a virág egyes részei, valamint a szirmokat is külön formázzuk meg! Ettől lesz igazán élethű a végeredmény!

Így készül, például egy csodás rózsa >>

papírvirgá készítés

Mire jó a papírvirág?

DÍSZÍTÉSRE – otthonod, vagy munkahelyed, egyszóval személyes környezeted tökéletes éke lehet!

AJÁNDÉKBA – sokszor adunk szeretteinknek, különböző alkalmakra virágot! A virág abban az esetben is jó választás, ha valakit még kevésbé ismerünk és nincs ajándékötletünk. Ezek a virágok tartósak, sosem hervadnak és óriási örömöt okoznak azzal is, hogy időt és energiát fektettünk a virágok kreálásba!

A virágokból köthetsz csokrot, amit tehetsz vázába. Készíthetsz belőle koszorút is, ami lehet évszaknak megfelelő ajtódísz vagy különleges alkalomra fali dísz, stb.

Kis méretben teheted képeslapra, nagyobb méretben ráteheted, bármilyen formára!

papírvirág készítés

Bármilyen alkalomra szuper, kreatív meglepetés >> legyen az egy születésnap, esküvő, ballagás, évforduló, Valentin nap és még sorolhatnánk…

Az alkalomhoz illő választásban segíthet, hogy melyik virág milyen jelentéssel bír:

Begónia – Ábrándozás, vágyak és álmok, Kála – Szépség, Kardvirág – Erő, pompa, gyönyörűség, Liliom – Tisztaság, méltóság, Margaréta – Ártatlanság, finomság, Őszirózsa – A szerelem szimbóluma, Rózsa, piros – Szeretlek!, Rózsa, rózsaszín – Boldogság, Rózsa, fehér  és vörös eg yütt – Egység, Szegfű , csíkos – Bárcsak veled lehetnék

(Forrás: Virágok jelentése >> http://www.topshop.hu/article/mit-jelentenek-a-viragok)

Neked melyik a kedvenc virágod?

Egy 2013-as szavazás szerint, ahol Magyarország legszebb virágai indultak versenybe. A napraforgó virága, a dália és a ciklámen kapta a legtöbb szavazatot!

Válaszd ki Te is kedvenc virágaidat és készítsd el őket papírból!

Kíváncsi vagy erre a KÜLÖNLEGES HAJTOGATÁSI technikára?

Tudj meg róla többet, ITT! >>

AJÁNDÉK!

Most 13 részes oktató sorozatunk keretein belül sok tudást szerezhetsz a színek világáról

Üzenj nekünk!

Ha szeretnél velünk kapcsolatba lépni, kérjük töltsd ki a lent található űrlapot és amint tudunk, válaszolni fogunk!
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.