Hírek a Művészház világából

09 2020. aug.

Az online oktatás csaknem 200 éves múltra tekint vissza. Bár akkoriban nem így hívták, hanem távoktatásnak. Az idők folyamán egyre modernebb és szélesebb körű formát öltött, ahogy a technika fejlődött.

Online oktatás – a kezdetek: postafordultával

Kezdetben természetesen levelező formában történt mindez. Nem is hinnéd, de az USA-ban már a 18. század második felében létezett ez az oktatási forma.

Hamarosan Európába is betette a lábát. 1856-ban Berlinben alapították az első levelező iskolát. Még ebben az évben a Londoni Egyetemen is voltak olyan hallgatók, akik nem élő előadásokon, hanem levelező távoktatás formájában tanultak. A vizsgáikat természetesen személyesen tették le az egyetemen.

A 20. század elejére Európa-szerte általános és bevett gyakorlat lett a távoktatás, avagy mai szóhasználattal élve: az online oktatás.

 

Online oktatás – technikai fejlődések

A technika fejlődésének köszönhetően természetesen ez a tanulási forma is fejlődésnek indult.

A következő mérföldkő a 20-as években, a rádiózás mindennapivá váló használata volt. Ám az igazi nagy áttörést a televízió megjelenése és elterjedése jelentette a 60-as években.

Magyarországon az 50-es évek vége felé terjedt el az egyetemeken és főiskolákon az esti és levelező tagozatú oktatás felnőttek számára. Itt munka mellett léphettek tovább a tanulásban az érdeklődők.

De jól emlékezhetünk még ebből az időből az Iskolatévére is, mely a gyerekeknek nyújtott tananyagot kiegészítő vagy akár alapvető ismeretekről.

forrás: nyugat.hu

Egyik emblematikus figurája Öveges professzor volt, akinek matematika és fizika óráiból, frappáns kísérleteiből magam is sokat tanultam annak idején.

forrás: múlt-kor.hu

Online oktatás – a világháló és világkommunikáció ideje

Az információ robbanást két elektronikai fejlesztés jelentette a 20. század végén:

  1. a személyi számítógép elterjedése
  2. az internet megjelenése

Amikor a hatalmas, egy-egy szobányi területet elfoglaló számítógépek elkezdtek „összemenni”, és a munkahelyek keretein túllépve személyes eszközeinkké válni – ez teremtette meg a lehetőséget arra, hogy minden ember csatlakozhasson a világkommunikációhoz.

Az internet megjelenése ezek után szinte szükségszerű volt, hogy ez a kommunikáció zökkenőmentes lehessen. Mára már nem meglepő, hogy egy, a világ másik felén lévő eseménynek akár személyes tanúja is lehetsz a világháló segítségével.

És ez a tanulás során sincs másképp. Napjainkban bármikor, bárhol bekapcsolódhatsz a multimédiás felületeken bármilyen távoktatásba… amihez csak kedved tartja.

 

Online oktatás – mi a legnagyszerűbb benne?

Számos előnye van az online oktatásnak. Nem véletlen, hogy ma már minden magára valamit is adó cég él evvel a lehetőséggel. Így van ez nálunk, a rajz- és festés oktatásban is.

Az előnyök közül bizonyára te is gondolkodás nélkül fel tudsz sorolni jó párat:

  • saját időbeosztásban végezheted
  • bárhonnan hozzáférhetsz
  • saját tempódban haladhatsz vele
  • többször is visszamehetsz egy-egy kérdéses részhez
  • sokáig, jobb esetben korlátlan ideig a rendelkezésedre áll

De ami a legjobb benne – legalábbis a mi esetünkben – hogy online oktatásunk keretében valóban különleges dolgot tapasztalhatsz:

  • a tanár a szemed láttára rajzolja vagy festi meg a képet, miközben szóról-szóra mondja is, amit csinál

Erre egy élő tanfolyam keretein belül sosincs mód.

Ízelítőül mutatunk most két videó részletet neked 11-féle online tanfolyamunkból.

 

Online oktatásunkon ellesheted a legbelső titkokat is.

 

Ne tétovázz!

Válaszd ki azt, amelyik a legjobban érdekel, és rendeld meg most!

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

AJÁNDÉK!

Ingyenes Online Rajztanfolyam az alapoktól a portré rajzolásig

Üzenj nekünk!

Ha szeretnél velünk kapcsolatba lépni, kérjük töltsd ki a lent található űrlapot és amint tudunk, válaszolni fogunk!
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.