Barion Pixel

Több van benned

karácsonyi rajzok_k

Karácsonyi rajzok – hogyan készülj az ünnepre?

Ahogy közeleg a karácsony, egyre többet töröd te is a fejed, mivel tehetnéd még szebbé az ünnepet? A lakás díszítésében is szerep juthat egy-egy szép rajznak, vagy festménynek, kézműves remeknek, amit te, vagy a család együtt készít. Akár közös, esti, kreatív elfoglaltság is lehet kitalálni és megalkotni, hogyan öltöztetitek díszbe a lakást, vagy készíthettek ajándékot.

A karácsonyi rajzok olyan jellegzetesek és annyira szívhez szólóak, hogy igazi élmény és valóságos élvezet őket akár külön, akár együtt elkészíteni.

Karácsonyi rajzok – Mikulás, az előfutár

December elején a Mikulás érkezik, az év végi ünnepek korai hírhozójaként. Ha gyerek van a családban, elmaradhatatlan jelkép. Az ablakokba, csizmácskákba töltött édességek és játékok, ajándékok mellé most saját magad készítette Mikulás alakot is mellékelhetsz.

  • Ha erős kartonpapírra készíted és kivágod,
  • akkor egy celofánzacskóban a hátuljára is erősítheted az ajándékokat. Igazi puttyonya lesz így őkelmének.

Mikulás rajzhoz ötleteket itt szerezhetsz.

Gyerekeknek akár ajándékként is készíthetsz Mikulás színezőt. Ilyenkor csak a körvonalakat kell megrajzolnod tűfilccel, amit kedvükre kiszínezhetnek. Nagyszerű elfoglaltság lesz csoki evés közben a lurkóknak.

forrás: pinterest

Karácsonyi rajzok – díszek minden mennyiségben

A színezőknek most ismét nagy divatja van. Felnőttek körében is népszerű. Ennek különleges formái lehetnek a zentangle stílusban elkészített, ünnepet jelképező karácsonyi rajzok. Legyen az karácsonyfa dísz, adventi koszorú, gyertyaláng, vagy angyal.

 

  • Ez a fajta díszítő technika remekül alkalmas arra, hogy kiéld a kreativitásodat.
  • Önfeledten elmélyülhetsz az alkotásban.
  • Ha pedig ajándékként adod, akkor ráadásul nemcsak magadnak okozol örömöt vele, míg elkészíted.

 

Karácsonyi rajzok – Jaj, de szép a karácsonyfa!

Milyen is lenne a karácsony enélkül? Ugye, hogy semmilyen!? A karácsonyfa a legnépszerűbb szimbólum ebben az időszakban. Rendkívül sok formában és sokféle módon lerajzolhatod, kidíszítheted. Ebből mutatok most néhányat.

Ha tanácstalan vagy, hogyan rajzolj karácsonyfát, csak kattints ide!

 

Karácsonyi rajzok – Csillagszórás

A karácsonyi ünnepkör legendái a bethlehemi csillaggal kezdődnek. Ez a motívum sem maradhat ki a karácsonyi rajzok közül. Itt nézhetsz utána, egy csillag milyen sokféle lehet. Sőt, ez a motívum még a mézeskalács sütésnél is jól elhasználható.

 

Karácsonyi rajzok – a szent este misztériuma

Szintén népszerű téma rajzoláshoz a szent család és a szent este történései. Ahogy Jézus személye, a szeretet jelképeként is gyakran megjelenik.

Lipl Zoltán: Jézus (végzősünk alkotása)

Ha a díszítőmotívumok és színezők helyett már komolyabb, élethűbb rajzot készítenél, akkor érdemes reális képként tekinteni a karácsony történetére és szereplőire. Így hús-vér figurákká válnak és képes leszel egészen egyszerűen lerajzolni őket. Olyan egyszerűen, mintha egy portrét készítenél róluk.

 

100% INGYENES ONLINE RAJZTIPPEK

Kényelmesen az otthonodból

Rajztippek az alapoktól a portré rajzolásig
Azonnal alkalmazható gyakorlati technikák

Írd be a neved, e-mail címed és legyél Te is birtokosa a Tudásnak!

    •