Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

  • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
  • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
  • mindezt otthonod kényelméből,
  • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

Több van benned

hogyan_rajzoljunk_tollal0

Hogyan rajzoljunk tollal?

Hogyan rajzoljunk tollal… Bizony, jól olvasod, pedig golyóstollal többnyire írni szoktunk. Igaz?

Ha használjuk is rajzolásra, legfeljebb unalmas értekezleten firkálgatunk vele a papír szélére mindenféle ákombákomokat, hebehurgya mintákat. Eszünkbe sem jut rajzolásra használni, hiszen fogalmunk sincs arról, hogyan rajzoljunk tollal.

Ha gondolunk is rá, azt hisszük, legfeljebb körvonalazott, egyszerű, vagy jelképes sémákat lehet tollal papírra vetni. Például ilyeneket.

Vagy olyan mintákat, szintén körvonalasan, amiket utána akár ki is színezhetünk.

Mindez a bizonytalanságunk, vagy – megkockáztatom – fantáziátlanságunk, csupán abból fakad, hogy nem tudjuk, hogyan rajzoljunk tollal.

Toll RAjz Tanfolyam -25% akcióért kattints ide – CSAK Péntek estig!

Valljuk be, első pillantásra valóban van itt egy kis ellentmondás, hiszen rajzolni – ceruzával szoktunk. A tollat írásra használjuk. A tollról, mint íróeszközről, kialakulásának, fejlődésének történetéről itt olvashatsz sok érdekességet.

Pedig nézd csak meg, milyen szép rajzokat lehet tollal is rajzolni! Igaz, csak akkor, ha tudjuk, hogyan rajzoljunk tollal.

Végzősünk Olháné Megyesi Erika rajza

De vajon mikor jut eszünkbe, hogy tollal rajzoljunk?

  • Például akkor, mikor nincs kéznél a ceruza, de mégis szeretnél valamit rajzolni.
  • Vagy akkor, ha valami új technikát szeretnél a rajzban kipróbálni.
  • Vagy akkor, mikor néhány órát el kell töltened a reptéren, mert csúszik a járat indulása, amivel utazni szeretnél.

Az a szem, amit mutatok neked, épp egy ilyen kilátástalannak tűnő várakozás alatt készült. Ugye, ez egészen más, mint amit a tollal való rajzolásról eddig gondoltál?

Most megmutatjuk neked lépésről lépésre, elárulva a megszívlelendő fogásokat, hogyan rajzoljunk tollal, például egy szemet.

Hogyan rajzoljunk tollal? – Hányféle tollat használjunk?

Jó kérdés! Hiszen a ceruzával rajzolásnál is többféle ceruzát használunk. Ott azért, hogy a tónusok sötétségét, mélységét, vagy világosságát jobban érzékeltessük velük.

Tollal rajzolni egy picit más. Lehet az egyszerűbb utat választani. Pusztán egyetlen színű tollat használni a rajzoláshoz.
Ha több színű tollal rajzolsz, érdemes átgondolni, hogy a rajz melyik részét, melyik tollal készíted el, hogy harmonikus képet kapj a végén.

Toll RAjz Tanfolyam -25% akcióért kattints ide – CSAK Péntek estig!

Hogyan rajzoljunk tollal? – A kézmozdulat

  • Amikor tollal rajzolsz, érdemes elsajátítanod egy különleges mozdulatot. Ez egy nagyon könnyed, légies mozdulat. Ettől lesz a tollal rajzolt vonalad finom, vékony, kecses, nem pedig robosztus és vaskos.
  • Amikor húzod a tollal a papírra a vonalat, próbáld meg könnyedén érinteni vele a papírt. Leheletfinoman. A vonal végén a tollat kapd fel a papírról. Ettől a tollal húzott vonalad vége csinosan el fog keskenyedni.
  • Érdemes arra figyelned, hogy mekkora vonalakat kell húznod egy-egy szakasznál, és ügyesen belőni a távolságot, amikor hirtelen felemeled a tollat a papírról.
  • Arra is érdemes figyelni, hogy az elején, amikor a tollad eléri a papírt, ne csapd erősen rá, mert az csúnya pöttyöt, vagy vonalkát, de mindenféleképpen kitörölhetetlen nyomot hagy majd a papíron. Tudod, ez toll, nem tudjuk kiradírozni.

Hogyan rajzoljunk tollal? – A sűrűség és a mélység létrehozása

Mikor már be van gyakorolva a mozdulat, akkor már csak szaporázni kell. Mélységeket, sötétségeket, vagyis árnyékolást többféleképpen is létre tudsz hozni tollal.

  1. Egyrészt: picit jobban rányomod a papírra a tolladat.
  2. Másrészt: ahol sötétebbet akarsz, ott sokkal sűrűbben vonalkázd be vele a papírt.
  3. Harmadrészt: ahol egészen mély tónust szeretnél elérni, ott ne csak egy irányba húzogasd a vonalakat, hanem átlósan és keresztbe is rádolgozhatsz a sötétítendő felületre.

A tollal rajzolás egyéb ismérveiről egy korábbi cikkünkben is olvashatsz >>

Toll RAjz Tanfolyam -25% akcióért kattints ide – CSAK Péntek estig!

 

Hogyan rajzoljunk tollal?  – A rajz felépítése

Kezdjük itt is a nagyon halványan felrajzolt körvonallal. Ha eldöntötted, hogy a hagyományos kék golyóstoll lesz az általános rajzolat, az írisz pedig a zöld, akkor akár olyan is lehet a képed, mintha színes ceruzával rajzoltad volna. Ugye, nem is olyan ördöngösség elsajátítani azt, hogyan rajzoljunk tollal?
Az írisz sugaras irányú rajzolatát egyelőre szintén csak jelzésszerűen érdemes most még berajzolni.

A pupillára használhatsz feketét, hogy jól kiugorjon a színek közül a kontrasztjával. Ne felejtsd el teljesen fehéren hagyni a papírt ott, ahol a fény tükröződik a szemben. Tudod, ettől fog ragyogni a szem!

Következő lépésünk az lesz, hogy szinte készre rajzoljuk a szivárványhártyát.
Amint látod, fekete színű tollal segítettük meg, hogy a külső kontraszt és a benne lévő cirmok erőteljesen látszódjanak. Figyelj az irányra, ahogy a tollat húzogatod a papíron. Sugárirányban, középről kifelé haladj mindvégig!

Ha a szivárványhártya kész, elkezdhetjük felépíteni a környező részeket.

  • A szemfehérjét nagyon óvatosan, hallatlanul légies, felkapó mozdulattal árnyékold, a külső sarkoktól befelé, úgy, hogy az írisznél már szinte alig ér hozzá a papírhoz a tollad.
  • A szemhéjak belső körvonalát bátran mélyítheted. Többször, ugyanabban az irányban, követve a körvonal irányát, szép sűrűre árnyékolhatod.
  • Ne felejtsd el a belső szemzug kis háromszögét külön elmélyíteni. Ettől fog igazán domborodni a szemfehérje is.
  • Megalapozhatod a szem feletti bőrredő vonalát is, a köztük lévő tér lépcsőzetes árnyékolásával.

Kezded már kapiskálni, hogyan rajzoljunk tollal?

A szem körüli bőrterület következik. Itt már bevetheted a korábban említett többféle vonalkázási irányt. Elsőként kövesd a körvonal íveit. De ott, ahol nagyon mély az árnyékolás, átlósan, keresztbe is húzhatsz rá a sok-sok finom vonalból egy, vagy a későbbiekben akár még egy réteget. A rengeteg, finom, sűrű vonalacska úgy hálózza majd be a papírod, mintha ceruzával satíroztál volna rá. Nem is hitted volna, igaz, milyen egyszerűen meg lehet tanulni, hogyan rajzoljunk tollal.

Toll RAjz Tanfolyam -25% akcióért kattints ide – CSAK Péntek estig!

Rövidesen a vége felé közeledünk a tollal való rajzolásnak.

  • A szempillákat érdemes ugyancsak elütő színnel, a mi esetünkben feketével felrajzolni, hogy jobban elváljon az alapszíntől és kontrasztosabb, vagyis szebb legyen.
  • Ne felejtsd el a szempillák árnyékát a fény csillanásába is belerajzolni.
  • Tüzetesen figyelj a szempillák hajlásirányára, mert ez mindenhol másmilyen. Felül is, alul is, jobbra is, balra is. Ezt sokan elvétik. Persze azok nem, akik tudják már, hogyan rajzoljunk tollal.

Még néhány utolsó simítás van hátra. Mikor erre a pontra eljutsz, többé már nem lesz kérdés számodra sem, hogyan rajzoljunk tollal.

Még megerősítheted az árnyékos részeket, mert mikor már majdnem kész a rajzod, akkor tűnnek ki igazán a sötét-világos arányok. Ilyenkor érdemes még szépíteni rajta.

A tollal való rajzolás ellenére olyan extrákat is beletenni, mint pl. a szempilla árnyéka. Ettől aztán igazán élethűen és valódian néz ki egy kék tollal rajzolt szem is.

Érted már, hogyan rajzoljunk tollal?

Tanuld meg profin a technikát és rajzolj élethű képeket már ne csak ceruzával, de tollal is. 🙂

Kattints a lenit képre most és ismerd meg a részleteket!

 

Emeld a rajztudásod egy új dimenzba!

Toll RAjz Tanfolyam -25% akcióért kattints ide – CSAK Péntek estig!