Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

  • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
  • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
  • mindezt otthonod kényelméből,
  • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

Már csak eddig:

nap
óra
perc
mp

Váltsd be most!

Kattints a gombra:

Több van benned

jobb agyféltekés gyermek rajz

Milyen kapcsolatban áll a rajzolás és a gyermek fejlődés?

A gyerekeknek születésük után számtalan dolgot kell elsajátítaniuk viszonylag rövid idő alatt. Ebbe beletartozik a mozgásfejlődés is, ami a rajzolás szempontjából igen érdekes.

Alábbiakban bemutatjuk, hogy a gyermek fejlődés melyik szakaszban hogyan változik a gyermekrajz szempontjából és, hogy a későbbiekben miként segíthetsz gyermekednek a további fejlődésben.

Életszakaszok és rajzfejlődés

1-2 év

Az 1 éves gyermekek szinte nem is néznek a rajzra és nem szab határt számukra a rajzlap. Inkább maga az eszköz mozgatása okoz nekik örömet. 1,5 éves kor körül már szándékosan hagynak nyomot a papíron.

Még itt sem a rajzolás, inkább a papír felfedezése a cél. 2 évesen már rendeltetésszerűen használják az eszközöket, megjelennek az első igazi firkák.

2-3,5 év

Ilyenkor kezdik a gyermekek jelentéstartalommal felruházni a rajzokat. Már ismerik az egész firkakészletet, ami körülbelül 20 alakzatból áll. Ez mérföldkő a gyermek fejlődése szempontjából.

gyermek rajz

Érdekesség: Ebből a 20 alakzatból a világ összes betűje megformázható, bármilyen létező vagy már halott nyelven.

Ezeket a jeleket Rhoda Kellogg és Scott O’Dell fedezte fel és jegyezte le. A vizsgálat eredménye több ezer gyermekrajz tanulmányozása alapján született.

Olyan ősi jeleket is rajzolnak ilyenkor a gyerekek, mint a mandala, amit használnak később a Nap és az ember rajzolás során is.

3,5 évesen már tudatosan rajzolnak, tudják, mit szeretnének a papírra vetni, azonban ez a felnőttek számára még nem felismerhető. Sokszor két hasonlóan kinéző rajz is kaphat teljesen eltérő jelentéstartalmat. Már képesek a gyerekek összekötni a vonalak végeit.

4-9 év

Ebben a korban kezdődik a valódi alkotási vágy és az élethű ábrázolás iránti igény. Ilyenkor keletkeznek a „Picasso”-s rajzocskák, mivel a gyerekek csak kis részletenként rajzolják a képeket, viszont az arányérzék még nem fejlődött ki náluk teljesen.

Ilyenkor már felismerhetőek az ábrázolt alakzatok.
7 éves korig sokat fejlődnek ezek a képességek. Leginkább a finommotorika alakul erőteljesen. Ezt leginkább az ujjak mozgása, a ceruzafogás és használat segíti elő.

TIPP: A finommotorika fejlődésében az olyan tevékenységek is fontos szerepet játszanak, mint a gyöngyfűzés, kavicsgyűjtés, festés, főzés, gyurmázás, stb.

Így ügyesedik gyermeked keze, ami sokat segít az iskolakezdésben, hiszen ez a képesség kell leginkább az írástanuláshoz.

7-9 évesen már képes úgy mozgatni a ceruzát a papíron, ahogy akarja. 9 éves korra minden gyermeknél tökéletessé fejlődik a finommotorika, így képesek élethű rajzokat is készíteni.

10 év

10 éves kor felett már foglalkoznak a részletekbe menő ábrázolással is. Ilyenkor már a színárnyalatok is szerephez jutnak. Ettől a kortól kezdve már felnőtt minőségben is képesek alkotni a gyerekek.

Szülői beszámolók alapján a rajzolás fejleszti a gyermek koncentrációját, megfigyelési képességét, szépírását, szövegértését és a Jobb agyféltekés rajztanfolyamon szerzett technikák óriási sikerélményt és önbizalmat adnak neki! 🙂

Olvasd el itt a gyerekek élményeit a tanfolyamról, valamint Gulyás Annamária szülő tapasztalatait.

Hogyan segíthetsz gyermekednek a fejlődésben?

A gyermek fejlődése különösen fontos 14 éves kor alatt, ezért nem árt néha besegítenünk. A Művészház Jobb agyféltekés gyermek rajztanfolyamán részt vehet minden 9 és 13 év közötti gyermek.

A tanfolyamon elsajátítják az élethű rajzolás trükkjeit és titkait, miközben javul a koncentrációs képességük. Emellett fejlődik a kézügyesség –a finommotorika- és részletgazdagabbak lesznek a rajzok.

Sok élmény és különleges meglepetések várják a gyerekeket a Jobb agyféltekés gyermek rajztanfolyamon!

Ha iskolaszüneti programot kerestek, akkor ajánljuk minden szünetben megrendezésre kerülő rajztáborunkat 9-11 és 11-13 éves gyerekeknek. A tábor 4 napos.

Ha még nem járt gyermeked nálunk rajztanfolyamon, akkor a kezdő táborba jelentkezzetek, ha már elvégezte legalább a Rajz I-et, akkor a haladó rajztáborban a helyetek, amelyből két fajta is van: 3D rajztábor, és a Haladó rajztechnikák tábor!

jobb_agyfeltekes_gyermek_rajztanfolyam-5

Jelentkezz most és legyen kreatív a nyár!

 

Fejlesztenéd, frissítenéd rajztudásod?

INGYENES Online rajztanfolyam!

  • 11+1 gyakorlati TIPP
  • Azonnal alkalmazható technikák
  • Az alapoktól a portré rajzolásig
  • A papír kiválasztásától a kész rajzod fotózásáig
  • Többek között megtanulod a tökéletes portré 9 titkát és
  • megtudod, hogy melyik a hozzád illő árnyékolási technika, valamint
  • mi az a 10 végzetes hiba, amit semmiképp ne kövess el!
Iratkozz fel most és tanuld meg a technikákat!

 

Írd be a neved, e-mail címed és legyél Te is birtokosa a Tudásnak!

Iratkozz fel MOST INGYENES Online RAJZTIPPjeinkre!

Írd be a neved, e-mail címed és hamarosan érkeznek is az első tippek!

Kattints és iratkozz fel most!”

 

Remélem érdekesnek találtad a cikket és tudtam segíteni a fejlődésedben! Ha további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk Neked! Hasznosnak találtad cikkünket? Oszd meg másokkal is, a közösségi oldalon!