Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

  • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
  • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
  • mindezt otthonod kényelméből,
  • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

nap
óra
perc
mp

Több van benned

Ne hagyd ki!

akvarell festék_p

Akvarell festék – melyiket? mikor? hogyan?

Az akvarell festékkel készült képek káprázatosak. Mindegyik olyan, mintha lágy dallal szólna hozzád. Hatása hasonlatos a könnyen libbenő fátylakéhoz. Köszönhető ez a különféle töménységben felvitt festéknek és magának a technikának.

Az akvarell, mint technika, bár látszólag könnyű, könnyen át is veszi az irányítást a papíron. Ha igazán szép akvarell képeket szeretnél készíteni, érdemes néhány tippet megfogadnod a festés során.

Kezdjük magával az akvarell festékkel!

Az akvarell festéket kezdetben vázlatok készítésére használták. Csak az idők során vált önálló technikává és műfajjá is.

Hétköznapian csak vízfestéknek szokták nevezni. Hiszen ezt a fajta festéket nemcsak, hogy lehet, hanem egyenesen kell is különféle mértékben vízzel hígítani. Ezek a tónusárnyalatok adják a kész alkotás frissességét, spontaneitását, dinamikus váltakozását a leheletfinom áttetszőtől az üdén ragyogó árnyalatokig.

Akvarell festék fajtái

Kapható tégelyes, kivehető szilkés (kis tálacska) vagy tubusos kiszerelésben. Minősége nem a külső megjelenésétől, hanem a benne található pigmentáltságtól függ. A magasabb pigmentszámú akvarell festékkel:

  • ragyogóbb árnyalatokat tudsz létrehozni
  • könnyebben tapad meg az erősen vizezett ecseten is
  • biztosabban tudsz precíz, finom, tökéletes ecsetvonásokat húzni vele
  • tartós és fényálló marad az általa készült alkotás

Vannak olyan igazán különleges akvarell festékek, melyhez mézet kevernek, épp azért, hogy ezeket a jó tulajdonságaikat még inkább növeljék.

 

Kipróbálnád magad a gyakorlatban is?

Iratkozz fel
INGYENES AKVARELL FESTÉS
online tanfolyamunkra most!

Akvarell festék kezelése

Az akvarell festék önmagában nem fog a papíron. Talán csak a tubusos változat a kivétel ez alól valamelyest. Valamennyi vizet mindig hozzá kell adnod, hogy a pigmentszemcsék feloldódjanak és dolgozni tudj vele.

A FESTÉS MENETE általában a világosabb színek felől a sötétebb árnyalatok irányába tart. Pont ellentétesen, mint az akril vagy olajfesték esetében, hiszen az akvarell festék nem fedő festék. Ezért e technika minden könnyedsége ellenére, nagyjából előre kell tudnod, hogy mit szeretnél festeni.

A HALVÁNY ÁRNYALATOKHOZ vagy jobban hígítsd a festéket, vagy nagyon vizes papírra dolgozz. Ilyenkor a pigmentet finom érintésekkel csak szét kell futtatnod.

SÖTÉTEBB TÓNUSOKHOZ kevesebb vizet és több festéket érdemes használnod. Ha nem oldod el teljesen az ecsetvonás széleit, kicsi körvonalak keletkeznek száradás után, amivel nagyon izgalmas, rétegelt, olykor felhős hatásokat érhetsz el.

HANGSÚLYOS FÉNYEKET a legegyszerűbben úgy hozhatsz létre,

  • ha a papírt azon a helyen érintetlenül hagyod
  • vagy a nagyon halvány színeket sötétebbekkel veszed körbe
  • használhatsz maszkoló folyadékot, amivel még festés előtt kell bekenned a kívánt helyeket
  • illetve utólag fehér gouach-t, amivel még fényesebbé változtathatod a látványt. A gouach is akvarell festék, csak adagolnak hozzá pluszban olyan összetevőt, amitől átlátszatlan lesz. Így alkalmassá teszik arra, hogy sötétebb helyekre fedőfestékként használhasd.

Az akvarell festék csak az egyik alkotó eleme a szépséges akvarell képeknek. Hamarosan folytatjuk a többi hozzávalóval.

Szeretnél még több tippet és trükköt megismerni az akvarell festésről?

Regisztrálj most
INGYENES ONLINE AKVARELL FESTÉS
tanfolyamunkra!